Переможець конкурсу «Створюй із Суспільним» проєкт «Я вдома» запрошує до веломандрів по Дніпропетровщині 

Переможець конкурсу «Створюй із Суспільним» проєкт «Я вдома» запрошує до веломандрів по Дніпропетровщині 

18 лис. 2019

 

Ведуча та редакторка UA: ДНІПРО Світлана Шаповалова стала однією із 34-х авторів-переможців відкритого відбору  творчих проєктів у межах програми «Створюй із Суспільним». Ії авторський проєкт «Я вдома», поданий від Дніпровської філії Суспільного визнаний конкурсним жюрі одним з кращих,  буде запущений у виробництво за фінансової підтримки UA: Суспільне мовлення в 2020 році. 

Тема проєкту «Я вдома» відкривається вже в самій назві – програма покликана розкрити туристичну привабливість Дніпропетровщини. Авторка проєкту Світлана Шаповалова впевнена, що рідний регіон аж ніяк не гірше, ніж популярні серед українців зарубіжні місця туристичного паломництва. 

«Сидячи в офісі перед екраном моніторів ми часто забуваємо наскільки багаті теплом, талантами, здоров’ям, культурою, традиціями, легендами, історією, красою нашої рідної України та Дніпропетровщини зокрема. Забуваємо, плануючи вихідні, що окрім телевізору, безкінечних домашніх клопотів, зустрічей є проста і доступна будь-кому нагода сісти на велосипед і гайнути за обрій від щоденних турбот на лоно неосяжної, надихаючої, вражаючої природи регіону. Так виходить, що регіон, в якому живемо, ми й не бачили: все турботи, все справи, а якщо відпустка, то обов’язково до Туреччини чи Єгипту витрачати гроші, які відкладають півроку. Ми так звикли до цього порядку, що забули навіть замислитись: А як ще можна? Якраз про це і буде проєкт «Я вдома», – розказує Світлана Шаповалова. 

Світлана зізнається, що назва проєкту перетинається з її внутрішнім станом, в якому вона перебуває, працюючи на Суспільному: 

«У 2012 році я закінчила Факультет систем і засобів масової комунікації ДНУ ім. О. Гончара. Одразу після закінчення мене покликала до себе тележурналістика. Це була команда рекламних профі місцевого каналу, де одразу мені дали проєкти, поставили перед камерою, сказали вести програми! Що було робити: зібрала усю свою впевненість, усміхнулась і стала вести. Далі була робота сценаристом та режисером у продакшн студії, яка познайомила мене з анімаційними та ігровими роликами. Так після перших зйомок телебачення, робота ведучої та редакторки проєктів завжди були присутні у моєму житті, більше того стали моїм життям. Долучившись до команди Суспільного я зрозуміла, що я нарешті на своєму місці, я нарешті вдома. Таку назву має і мій проєкт «Я вдома», але він зовсім про інше, проте з такою ж любов’ю».

 

Відкриваючи завісу тайни майбутньої програми, Світлана розповіла, що «Я вдома» розкаже, покаже та перевірить на собі усі найцікавіші місцини регіону для приголомшливих селфі, грязьові ванни та мінеральні води, буде продиратися крізь ліси та долати сотні кілометрів, а також досліджувати міфи та легенди Дніпровського краю. І все це, крутячи 2-колесі велосипеди, а заодно не забуде дослідити пристосованість регіону до велотуризму. Разом з цим «Я вдома» покаже лайфхаки, як піклуватись про власне здоров’я та екологію краю впродовж подорожі на велосипеді. 

«Все для того, щоб кожен міг сказати: «Ну нарешті, я вдома» і викласти гарне селфі у соцмережу! – зізнається Світлана і дякує Суспільному за можливість народження такого проєкту: – Від себе на правах авторки додам: дякую за підтримку та віру у проєкт усій команді UA: ДНІПРО та UA: Суспільне мовлення. Саме ви надихнули мене і продовжуєте надихати кожного дня. Ми зробимо найкрутіші вело-випуски, щоб навіть у Канаді та Європі захотіли приїхати до нашого регіону, щоб кожен мешканець пишався своїм, близьким та рідним, мав що показати на світлинах та розказати своїм друзям за кордоном. Перший впевнений крок зроблено, далі буде лише цікавіше». 

Нагадаємо, що 15 листопада було оголошено результати відкритого відбору творчих проєктів у межах програми «Створюй із Суспільним» для розміщення на регіональних телеканалах UA: Суспільне мовлення у 2020 році. Захист конкурсної комісії пройшли 34 проєкти із 70, що були відібрані командами регіональних суспільних мовників.

Крім «Я вдома», конкурсна комісія відзначила ще два проекти, висунуті на конкурс Дніпровською філією Суспільного. Це проєкт ««Небезпечна зона» на тему культурно-освітнього життя регіону, та «ЮАШКА» - телевізійна програма для дитячою аудиторії віком від 2 до 4 років. Ці проекти пройшли захист і будуть запропоновані для грантового фінансування спільно з міжнародними партнерами Суспільного.