UA: ДНІПРО покаже спецпроєкт до Дня вчителя

UA: ДНІПРО покаже спецпроєкт до Дня вчителя

3 жов. 2019

4 − 6 жовтня UA: ДНІПРО транслюватиме спецпроєкт «25 причин любити вчителя». Його створили регіональні телеканали UA: Суспільне мовлення до Дня працівників освіти.

Проєкт охоплює двадцять п’ять історій тривалістю до двох хвилин. Герої роликів − особистості різного віку, інтересів та професій: діти, дорослі, літні люди, лікарі, вчителі, митці, спортсмени, військові тощо. Вони згадують моменти, коли педагоги були для них авторитетом, надихали до вагомих вчинків чи впливали на життя в майбутньому.

Кількість історій для проєкту обрали невипадково. Завдяки числу «двадцять п’ять» Суспільне мовлення нагадує про те, що в адміністративно-територіальному устрої України − 24 області та Автономна Республіка КРИМ.

Креативна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна зазначає:

«На ідею спецпроєкту мене надихнули мої діти та їх розповіді про вчителів. Наступного дня з командою департаменту ми обговорили концепцію й вирішили, що потрібно  підготувати проєкт, де ми можемо показати важливість педагогів».

До підготовки відеороликів долучилися всі регіональні філії Суспільного мовлення. Усі слідували єдиній меті − щоб кожен, хто побачить історію, згадав про свого наставника, захотів йому зателефонувати чи навіть улаштувати зустріч.

«Ці маленькі інтерв’ю не лише акцентують на цінності професії вчителя. Вони також дають змогу глядачам познайомитися з героєм чи героїнею, дізнатися детальніше про їхню сферу діяльності», — додає Катерина Жуліна.  

На телеканалі UA: ДНІПРО свою частину спільного проєкту виконувала творча група «Ранок з UA:ДНІПРО». Про це розповіла лінійна продюсерка Анастасія Шаповалова:

«Історії про вчителів − це шана людям, які доклали зусиль до нашого становлення як особистостей. Ці історії змушують згадати про власних учителів, наскільки цінний досвід вони нам дали та знання. Такі сюжети завжди наповнені світлими спогадами, трохи сумом, ностальгією, яка, звісно, передається нам − виконавцям сюжету. Це спосіб висловити вдячність важливим для нас людям − нашим учителям».

В історії, яку записала команда UA: ДНІПРО, художниця Галина Шевцова розповідає про свого першого вчителя із живопису, який ставився до дітей з великою повагою.


Цей та всі інші ролики спецпроєкту «25 причин любити вчителя» дивіться протягом 4-6 жовтня між програмами в ефірі UA: ДНІПРО.