У телецентрі UA: ДНІПРО організатори DniPRO GogolFest розкажуть про головні події фестивалю

У телецентрі UA: ДНІПРО організатори DniPRO GogolFest розкажуть про головні події фестивалю

19 вер. 2019

24 вересня в телецентрі Суспільного мовника Дніпра відбудеться престур організаторів DniPRO GogolFest для журналістів дніпровських і всеукраїнських ЗМІ. Філія UA: ДНІПРО – генеральний інформаційний партнер DniPRO GogolFest, а телецентр – головна локація фестивалю. 

Престур присвячено відкриттю Міжнародного міждисциплінарного фестивалю сучасного мистецтва DniPRO GogolFest. Фестиваль проходить у Дніпрі вперше і триватиме три дні – з 27 до 29 вересня 2019 року.

Під час престуру куратори презентують концепції і напрямки своїх програм та анонсують головні події. Одна з таких подій – cайд-специфік проєкт ДніПРОметей Повсталий. За словами організаторів, – це унікальний для всього світу проєкт і його виникнення в Дніпрі стало можливим завдяки працівникам Дніпрометробуду.

«Дніпрометробудівці взяли на себе всю підготовку локації та забезпечують її повну надійність для артистів та глядачів. Щоб потрапити в шахту, глядачі будуть заходити на територію Дніпрометробуду, отримувати необхідне екіпірування (чоботи, шоломи, жилетки), далі проходити до спеціальних потужно-габаритних ліфтів та групами по 10 чоловік спускатися на глибину 50 метрів під землею», — повідомляється в пресрелізі DniPRO GogolFest.

Презентуючи програму фестивалю, організатори розкажуть про Гранд-оперу PRO dni PRO від режисера Влада Троїцького за участю музичної формації NOVA OPERA та соціального рейв-бенду TseSho aka Teatr-Pralnia. Нею відкриватиметься фестиваль на Площі Героїв Майдану. А також про оперу-реквієм IYOV у Національному центрі аерокосмічної освіти молоді імені О. М. Макарова. 

Крім того, під час престуру представники масмедіа побачать, як іде підготовка головної фестивальної локації – телецентру:

«Ви на власні очі зможете побачити, як художники перетворюють споруди в телецентрі на об’єкти сучасного мистецтва, роблять інсталяції та малюють мурал. Ми проведемо учасників престуру майданчиками, на яких відбуватимуться вистави, освітні заходи та музичні виступи».

Престур проводять:

  • Максим Демський – директор фестивалю сучасного мистецтва DniPRO GogolFest;
  • Григорій Гельфер – голова правління МБФ «Культурна столиця»;
  • Антон Веселов – менеджер філії UA: ДНІПРО;
  • Анна Басова – програмна директорка фестивалю сучасного мистецтва DniPRO GogolFest;
  • Андрій Палатний – куратор театральної програми фестивалю сучасного мистецтва DniPRO GogolFest;
  • Анастасія Євдокимова – кураторка освітньої програми фестивалю сучасного мистецтва DniPRO GogolFest;
  • Дмитро Костюминський – режисер cайд-специфік проєкту ДніПРОметей Повсталий
  • Олександра Тесленко – проєктна менеджерка фестивалю сучасного мистецтва DniPRO GogolFest та співзасновниця кінокомпанії Contrabas video prod.

Дата престуру - 24 вересня 2019 року

Початок о 12:00

Адреса: вул. Телевізійна, 3, телецентр філії UA: ДНІПРО.

Щодо участі в престурі звертайтеся до організаторів DniPRO GogolFest.

 

Фото й пресреліз надані PR-службою ГОГОЛЬFEST.