Суспільне Дніпра - інформаційний партнер фестивалю

Суспільне Дніпра - інформаційний партнер фестивалю "Book Space"

20 чер. 2019

З 21 до 23 червня в Дніпрі відбуватиметься книжковий фестиваль "Book Space". Суспільний мовник Дніпра став інформаційним партнером події. Також на заході з виїзної студії мовитиме UA: Радіо Культура.

"Минулого року ми були партнерами цього заходу. Відкрили для себе багато іноземних письменників, а також поспілкувалися з колегою з Суспільного мовника Запоріжжя, який на фестивалі презентував свою книгу. Вважаю, що тоді партнерство було досить успішне, адже наші практиканти (студенти ДНУ ім. Олеся Гончара) казали, що про наше медіа-партнерство їм розповідали викладачі на лекціях. Мовляв, Суспільне - то був єдиний канал, який повністю висвітлював 3 дні книжкового фестивалю. Треба тримати марку і цього року”, - говорить продюсерка Суспільного Дніпра Оксана Цибуля.

Фестиваль "Book Space" проходить уже вдруге. Перший відбувався у вересні минулого року. Цьогоріч окрім зміни часу змінилося й місце проведення - фестиваль перемістився до рекреаційної зони, на Набережну Дніпра. За словами організаторів, Фестивальний причал - це та локація, де відчувається курортна атмосфера міста, що так важливо літньої пори. Водночас на Набережній є більше простору для облаштування майданчиків фестивалю, котрий уже має тенденцію до зростання кількості учасників і відвідувачів.

Про це та інше в студії “Ранкового коктейлю” розповіла арт-директорка фестивалю Вікторія Наріжна: Я думаю, що кожен читач знайде сам для себе щось нове і важливе. А особисто для мене головне те, що ми вводимо спецпрограму фестивалю, яка (я так розраховую), буде щорічною, і яка відповідає тій ніші, котру ми з самого початку фестивалю запланували зайняти. Це спецпрограма “Книжки майбутнього”, всередині якої говоритиметься про інноваційні технології в киновиданні і книгописанні”.

У межах цієї програми організатори фестивалю проводять конкурс “Книжка майбутнього”, переможців якого нагородять під час фестивалю. Наступного року конкурс може стати повноцінною премією фестивалю.

Ми з нетерпінням чекаємо на другий "Book Space", адже саме цей фестиваль на три дні збере у Дніпрі видавців та письменників не лише з України, але й з-за кордону. Це можливість познайомити дніпрян і гостей міста з літературними новинками, сучасними українськими авторами, новими книжковими форматами. Цього року на нашій телевізійній локації ми продовжимо традицію інтерв’ю з авторами. Тож долучайтеся!- розповіла про очікування від фестивалю лінійна продюсерка дніпровської філії Суспільного Анастасія Шаповалова.

Упродовж трьох днів на території фестивалю працюватиме локація Суспільного мовника Дніпра. Інтерв’ю з письменниками, презентації книжкових новинок, огляд фестивалю BookSpace - все це дивіться у стрімах до Фейсбуку та в програмі "Ранковий коктейль" на 51 каналі.

Також зустрічі з учасниками програми відбудуться у виїзній студії UA: Радіо Культура.

"Темою цьогорічного фестивалю "Book Space" є нові форми життя. Однією з таких нових форм життя на фестивалі є студія Радіо Культура. Наша команда вперше вирушає в Дніпро для роботи наживо у виїзній студії на одній із фестивальних локацій, - зазначила продюсерка UA: Радіо Культура Ірина Славінська. - Традиційно в ефірі говоритимемо з найцікавішими учасниками програми. Зокрема, у межах "Book Space" обговоримо децентралізацію культури та появу нових важливих гравців і культурних точок на мапі України. Думаю, важливо знати, що тепер епіцентри культурного життя діють не лише в Києві та Львові, а й в інших містах. Дніпро як місто є одним із нових гравців, фестиваль "Book Space" тут відбувається всього вдруге. Тому я щаслива, що команда фестивалю так плідно взаємодіяла з Радіо Культура та надала все можливе для роботи нашої виїзної студії”.

Подробиці та програма етерів UA: Радіо Культура - тут.