Суспільне Дніпро - генеральний інформаційний партнер Міжнародного фестивалю

Суспільне Дніпро - генеральний інформаційний партнер Міжнародного фестивалю "Класика сьогодні"

16 тра. 2019

Суспільний мовник Дніпра став генеральним інформаційним партнером ХІ Міжнародного театрального фестивалю “Класика сьогодні” в м. Кам’янське.

Із задоволенням інформаційно підтримуємо такі події. Це важливо не тільки для нашого регіону, а й для всієї країни, адже приїжджають на фестиваль театри не лише з України, а й з-за кордону. Глядачі Суспільного мовника Дніпра впродовж усього тижня будуть стежити за цією подією, адже ми готуємо щоденники фестивалю та інші яскраві сюжети”, - розповіла про партнерство продюсерка Дніпровської філії Суспільного Оксана Цибуля.

Фестиваль проходитиме з 17 до 24 травня у Кам’янському академічному музично-драматичному театрі імені Лесі Українки. Участь у ньому візьмуть театри з восьми українських та шести закордонних міст.

Про особливості цьогорічного мистецького свята у ранковому шоу 51 каналу розповів головний режисер театру ім. Лесі Українки заслужений діяч мистецтв України Сергій Чулков:

До нас приїжджають країни, які не були у нас до цього: Сполучені Штати Америки, Польща, Турція. Азербайджан приїздить вдруге. Всього - шість країн, з нашою - сім. Журі у нас також міжнародне. Цього року - це представники Білорусі, Литви та Грузії. І, звичайно, України”.

У програмі одинадцятої “Класики сьогодні” - п’ятнадцять вистав. Традиційно після перегляду відбуватимуться обговорення, на яких творці спектаклів почують фахові думки членів журі. Крім того, заплановано майстер-класи, театралізовані екскурсії містом, концертні програми на початку та у фіналі фестивалю, а також карнавальну ходу. Нею 17 травня фестиваль відкриється.

За словами Сергія Чулкова, карнавальна хода - та частина програми фестивалю, на яку з особливим нетерпінням очікують мешканці міста:

Ця хода - свято. Свято для всіх. Передусім - для містян. Уявляєте, велика колона, актори, йдуть до театру. Дорогою дають невеликі концерти. Це завжди видовищно. Різнобарв’я, костюми яскраві, повітряні кулі, салюти. Це дуже цікаво”.

Побачити відкриття фестивалю зможуть не тільки присутні на ньому мешканці й гості Кам’янського, але й усі, хто стежить за сторінкою Суспільного мовника Дніпра: канал планує знімати відкриття та робити стрім у Facebook за участю ведучого Павла Живєтьєва.

Докладніше про фестиваль - в ефірі Ранкового шоу на каналі YouTube.