Про водозабезпечення області говорили на Суспільному Дніпра

Про водозабезпечення області говорили на Суспільному Дніпра

4 бер. 2019

1 березня на Суспільному Дніпра стартував новий сезон програми #Звіти_наживо.

Гостем першого випуску оновленого проекту став заступник голови Дніпропетровської обласної ради Валерій Безус. До прямого ефіру в якості експерта також був запрошений Антон Мороз, журналіст інтернет-видання “Дніпроград".

Згідно з регламентом, на початку програми чиновник звітував про стан водозабезпечення в області та власні досягнення. Зокрема, за словами Валерія Безуса, з 2003 по 2016 рік в обласному апараті не існувало управління житлово-комунального господарства. І лише у 2016 році за його ініціативи це управління відновили та паралельно створили відділ ЖКГ, що займається питаннями комунального господарства регіону.

“У 2016 році я був ініціатором створення управління ЖКГ та комунальної власності, якого не існувало з 2003 року, відділу ЖКГ, якого не було взагалі в історії обласної ради, і який би переймався питаннями житлово-комунального господарства в регіоні”, — сказав Валерій Безус в ефірі програми #Звіти_наживо на “51 телеканалі”.

Заступник голови Дніпропетровської облради також повідомив, що місія німецького Банку розвитку KfW у лютому 2019 року вивчала можливості обласних водоканалів. Внаслідок чого було визначено, які комунальні підприємства отримають фінансування першими. За словами Валерія Безуса, у поле зору німецьких інвесторів потрапили Аульський водовід та водоканали у Жовтих Водах, Верхньодніпровську та Марганці. Загальна сума інвестицій очікується у розмір щонайменше 10 мільйонів євро. Ці кошти підуть на модернізацію обладнання та підвищення енергоефективності.

"Протягом тижня банк визначався з проектами які отримають інвестиції в першу чергу. Можливо, що це станеться вже у 2019 році. Загальний пакет інвестицій сягне щонайменше 10 мільйонів євро. У майбутньому ця сума рамкових інвестицій на всі чотири водоканали може скласти близько 50 мільйонів євро", — зазначив Валерій Безус в прямому ефірі на Суспільному Дніпра .

Також чиновник наголосив, що громади не мають самі вирішувати проблеми з водопостачанням та модернізацією водоводів. Обласна влада має допомагати дотаціями з бюджету, бо не всі громади мають достатньо ресурсів для вирішення цього питання.

Нагадаємо, #Звіти_наживо — це загальнонаціональний проект UA: Суспільне мовлення і Рух ЧЕСНО, де чиновники різних рангів і структур звітують про роботу своїх підрозділів: як про досягнення, так і про помилки.

У новому сезоні у 2019 році на Суспільному Дніпра заплановано загалом 11 прямоефірних випусків.