На Суспільному Дніпра стартує новий сезон #Звітів_наживо

На Суспільному Дніпра стартує новий сезон #Звітів_наживо

28 лют. 2019

На Суспільному Дніпра стартує новий сезон #Звітів_наживо. Перший випуск оновленого проекту вийде в ефір 1 березня о 19:20.

#Звіти_наживо — це всеукраїнський проект команди UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ та громадського руху «ЧЕСНО», де чиновники різних рангів і структур звітують про роботу своїх підрозділів: як про досягнення, так і про помилки. Минулоріч теми #Звітів_наживо на Суспільному були однаковими для усіх регіонів. Цього року вони різні у кожній області. Також оновлено весь графічний “одяг” програми.

“Цього року ми оновили #Звіти_наживо, врахувавши досвід роботи усіх регіональних команд. У кожній філії окремо вирішуватимуть, яка тема для мешканців області цього місяця найбільш актуальна. Особливу увагу плануємо приділити правоохоронним органам. Також у програми змінилася графіка — вона стала більш сучасною і лаконічною. Ми бачимо у цьому проекті великих потенціал: такі звіти мають стати вагомим інструментом регулярного контролю місцевої влади, налагодження діалогу громадян із чиновниками”, — каже генпродюсерка регіонального мовлення Суспільного Марія Фрей.

За концепцією програми, до обговорення в прямому ефірі, крім представників влади, залучають журналістів, незалежних експертів та громадськість. Тривалість кожних #Звітів_наживо — 52 хвилини. Разом із гостями та експертами журналісти Суспільного шукатимуть відповіді на питання, що турбують мешканців краю: куди витрачаються кошти з місцевих бюджетів або наскільки відкритими є суди, митниці, прокуратури тощо.

"У 2018 чиновники зрозуміли, що звітувати не страшно. Цього ж року докладемо максимум зусиль, щоб поглибити теми й порушити нові проблеми. Особливу увагу будемо приділяти звітам мерів, адже це практично завершення каденції. Що зроблено? Що не зробили? Чому не вдалося? Звітування перед громадою має стати доброю традицією, а суспільний мовник для цього чи не найкращий майданчик", — каже Віта Думанська, координаторка руху "Чесно".

Минулого сезону проект виходив раз на місяць у п’ятницю, тепер — у четвер. Втім, через особливості таймінгу гостя, на “51 телеканалі” перший випуск #Звітів_наживо у 2019 році вийде в ефір у п’ятницю.

“Стартуємо в новій студії. Думаю, нашим глядачам сподобається оновлений формат #Звітів_наживо. Врахувавши помилки минулорічних програм, будемо використовувати більше прямих включень та запитань від жителів області. Можемо пообіцяти, що цьогоріч #Звіти_наживо відбуватимуться за будь-яких обставин: якщо гість не зможе до нас прийти, ми підемо до нього”, — зазначає продюсерка Суспільного мовника Дніпра Оксана Цибуля.

1 березня гостем #Звітів_наживо на Суспільному Дніпра стане заступник голови Дніпропетровської обласної ради Валерій Безус. Чиновник звітуватиме про стан водозабезпечення в області.

Поставити своє запитання можна завчасно у соціальній мережі Facebook за хештегом #Запитай_Безуса. Найгостріші питання ведуча програми Олександра Тронь озвучить у прямому ефірі на “51 телеканалі”.

Також можна поставити питання протягом ефіру за телефоном: (097) 00-00-051 (вартість дзвінків згідно з тарифом вашого оператора).

Онлайн-трансляцію #Звіти_наживо дивіться на сторінці Суспільного Дніпра у Facebook.